Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
 • darkblurbg
  Jachtwerf Pampus
  Welkom op onze website
 • darkblurbg
  Jachtwerf Pampus
  Welkom op onze website
 • darkblurbg

Het Klein Vaarbewijs 1 halen moeilijk? Nee hoor! Niet met de cursussen van Vaarplezier. Want wij combineren theorie en praktijk (uniek in Nederland!), waardoor u zeer goed voorbereid aan het examen kunt meedoen. En dat resulteert in onze hoge slagingspercentages!

 

De cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier bestaat uit twee dagen theorie, waarvan één op de boot, dan gaan we de theorie op het water oefenen. Tijdens de eerste dag nemen we alle stof door, leggen we uit waar u op moet letten en hoe u belangrijke zaken gemakkelijk kunt onthouden.

 

Op de tweede dag (theorie-op-de-bootdag) gaat u met een aantal cursisten samen varen. We gaan het water op om de voorrangsregels, de verkeersborden, de betonning, wielwerking, aanmeren etc etc. in de praktijk te zien én te oefenen.

 

Na deze dagen kunt u in ons overzichtelijke naslagwerk alles nog eens rustig doorkijken en bent u helemaal klaar voor het examen!

 

En dat voor een zeer voordelige prijs! U boekt de cursus al voor € 199,50 voor twee dagen met een theorie-op-de-bootdag door de week (voor een theorie-op-de-bootdag in het weekend geldt een toeslag van € 25,--). Daarna hebt u alleen nog de kosten voor het lesboek (€ 20,99) en het examen; die laatste voldoet u rechtstreeks aan CBR (www.CBR.nl), waar u het examen kunt doen. En dan bent u helemaal klaar!

 

Hoe boekt u de cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier? Dat gaat als volgt:

 • Zoek een locatie naar keuze
 • Selecteer een geschikte datum (gekleurd vakje)
 • U kunt nu de cursus boeken en betalen
 • Zodra u betaald heeft, ontvangt u een mail met de uitleg hoe u de theorie-op-de-bootdag kunt selecteren. Die zijn er in ruime hoeveelheden, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen! Maakt u zich dus geen zorgen dat u geen geschikte datum vindt.
 • Wilt u graag een uitgebreidere uitleg, klik dan hier
 • Tip: wilt u thuis weinig leren, boek dan het “niet-meer-thuis-leren-pakket” erbij: u krijgt dan één extra theoriedag én onze cursus ‘varen in het donker’ in Amsterdam. Dan krijgt u alle stof uitgebreid aangeboden en hoeft u thuis echt bijna niets meer te leren.